czwartek, 30 maja 2013

Chipsy chilli z marchewki

Zdrowa, wciągająca przekąska. Łatwa w przygotowaniu i ciekawa w smaku. Bo czasami na diecie przychodzi chęć na chipsy....


Składniki na  torebkę pełną chipsów.

  • 4 duże marchewki, lub 6 małych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Pól łyżeczki chilli w proszku( sprawdzi sie też cynamon)
Marchewki pokroic na bardzo cienkie plasterki, ułożyć na blaszke wylozonej papierem do pieczenia. Za pomocą silikonowego pędzla delikatnie pomalować oliwą wymieszaną z chilli i piec w 130 stopniach przez godzinę, lub dłużej, jeśli nie bedą jeszcze chrupiące.

XOXO
Carol

2 komentarze:

  1. a smaczne one są ? :)
    Bereniczkaa

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno spróbuje. Bardzo podobają mi się Twoje przepisy. Dziękuje że je dodajesz :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń